Υλικά για 4 μερίδες 5 κουταλιές ελαιόλαδο 1 πράσο σε ροδέλες 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 1 σκελίδα σκόρδου (λιωμένη) 700 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) 1 ξερό θυμάρι (τριμμένο) ή ρίγανη, αν δεν έχουμε θυμάρι 300 ml κρέμα γάλακτος 1 κρόκος αυγού 1 φύλλο σφολιάτας που έχουμε ξεπαγώσει ή δίσκοι σφολιάτας (χρειαζόμαστε περίπου 5 δίσκους) Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. 2. Zεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο για 5΄. 3. Σε άλλο σκεύος, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 7΄ περίπου. Tα προσθέτουμε στο σκεύος με τα πράσα και χύνουμε την κρέμα. Mαγειρεύουμε για 7-8΄, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι η κρέμα να πήξει. Tα βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. 4. Mοιράζουμε τη γέμιση σε ατομικά φορμάκια (σουφλέ). Kόβουμε τη σφολιάτα σε κύκλους λίγο μεγαλύτερους από τα φορμάκια. 5. Aλείφουμε λίγο κρόκο αυγού στο στόμιο των σκευών και τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης, πιέζοντας για να κλείσουν στο στόμιο. 6. Bάζουμε τα φορμάκια σε σχάρα και ψήνουμε στους 180° C, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Εύκολη συνταγή για μανιταροπιτάκια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καριόκες με τρία μόνο υλικά
Καριόκες με τρία μόνο υλικά, εύκολα, γρήγορα και κυρίως απολαυστικά...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Kanelbullar: Απολαυστικά σουηδικά γλυκίσματα
Απολαυστικά σουηδικά γλυκίσματα, γνωστά ως Kanelbullar, που θα λατρέψουν τα παιδιά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφράτα κρουασάν βουτύρου
Η αλήθεια είναι πως είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να φτιάξουμε αριστουργηματικά-επιπέδου φούρνου κρουασάν στο σπίτι μας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Pasta cake: Το νέο πιάτο που θα λατρέψουν τα παιδιά
Συγκεκριμένα, η TikToker Anna Rothfuss μοιράστηκε τη συνταγή της για ένα πιάτο που ονόμασε «honeycomb pasta cake» και μετρά ήδη 11,7 εκατ. προβολές!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτικό cheesecake κεράσι
Απίστευτα αεράτο, το γιαπωνέζικο cheesecake έχει μια υφή που δεν μοιάζει με κανενός άλλου γλυκού. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νηστίσιμα: Πατατόπιτα με μυρωδικά
Πάμε να φτιάξουμε μια περιποιημένη πατατόπιτα εύκολα και σχετικά γρήγορα;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγκινάρα: Ένα λαχανικό… πολλά πιάτα
Η αγκινάρα πάει με όλα, γίνεται λευκή αλλά και κοκκινιστή, σουφλέ, πίτα, μουσακάς, πουρές, ομελέτα, σούπα, κροκετάκι...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριγκατόνι με κοτόπουλο, ντοματίνια και ελιές
Ριγκατόνι με κοτόπουλο, ντοματίνια και ελιές το νέο αγαπημένο πιάτο των παιδιών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη μαρμελάδα από μανταρίνια
Σύντομα, τα μανταρίνια βγαίνουν εκτός εποχής. Η άνοιξη είναι εδώ για τα καλά και αρχίζουν και οι πρώτες μπαλκονάδες,...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκιά φασολάδα με μαραθόριζα και σκόρδο
Γλυκιά από την καραμελωμένη μαραθόριζα, σκορδάτη και χορταστική αυτή η ανοιξιάτικη φασολάδα ψήνεται στον φούρνο και γίνεται ακόμα πιο...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψωμένιο γλυκό με μπανάνα και σοκολάτα
Μία απ’ τις πολλές παραλλαγές του γλυκού γίνεται με σοκολάτα, ώριμη μπανάνα και φυσικά ψωμί που περίσσεψε (αν είναι...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ