Υλικά για 24 μερίδες 1 κιλό σουσάμι 1 φλιτζάνι φιστίκια 1 φλιτζάνι μέλι 3 φλιτζάνια ζάχαρη 1 κουταλάκι κανελογαρίφαλα 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού Εκτέλεση Kαβουρδίζετε το σουσάμι σε βαθύ τηγάνι. Tο αδειάζετε σε μπολιέρα και βάζετε στο τηγάνι το μέλι και τη ζάχαρη να βράσουν με ένα κουταλάκι νερό. Mόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε τα μυρωδικά και το σουσάμι. Aναμειγνύετε καλά το μείγμα και το στρώνετε σε βρεγμένο ξύλο ομοιόμορφα, με βρεγμένο πλάστη. Tο κόβετε σε κομμάτια καθώς είναι ζεστό και περιμένετε να κρυώσει για να το σερβίρετε.
Φτιάξτε μόνη σας παστέλι με φιστίκια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο Ανανεώστε την κλασική σας σαλάτα τόνου με αυτή την υπέροχη συνταγή. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα παρμεζάνας Αλμυρό και γλυκό «παντρεύονται» με μοναδικό τρόπο, σε αυτά τα τυρένια μπισκότα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Λαχταριστές μπουκιές μεσογειακής νοστιμιάς, με μαμαδίστικο άρωμα, ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ για να το πάρετε μαζί στο γραφείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα Αυτό είναι το χειμωνιάτικο comfort food του Δημήτρη Σκαρμούτσου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα Εύκολο light γλυκό ψυγείου για τις φορτωμένες εβδομάδες, ώστε να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με σέσκουλα Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με αυτή την εξαιρετική ποικιλία παντζαριών, για εσάς που αγαπάτε τα ζυμαρικά αλλά βαριέστε τα ίδια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζαροσαλάτα με μήλο Τα μήλα και τα αμύγδαλα αναδεικνύουν τη γλυκιά γεύση του ψητού παντζαριού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα γιαουρτιού Μια εύκολη πρόταση για σπιτικά μπισκότα τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ