Ο πλανήτης και το περιβάλλον μας θα πρέπει να προστατεύεται ότι οι πολύτιμες πηγές να παραμείνουν διαθέσιμες και πολλά χρόνια ακόμα. Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς να ξεκινήσετε να δείχνετε στα παιδιά πώς να κρατούν τον πλανήτη καθαρό και πώς να ανακυκλώνουν. Με λίγη καθοδήγηση και επίβλεψη, τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ δημιουργικά και να βοηθήσουν στο να κάνουν τη διαφορά.

Διακοσμήστε μία πάνινη τσάντα tote. Αντί να αγοράζετε πλαστικές σακούλες από το σούπερ μάρκετ κάθε φορά που ψωνίζετε, πάρτε μερικές πάνινες τσάντες για να κάνετε αγορές. Τις πλένετε ακόμα και στο πλυντήριο. Αγοράστε μερικές μονόχρωμες και αφήστε το παιδί να ζωγραφίσει, να κολλήσει πετρούλες, ζωάκια ή στάμπες και να γράψει το όνομα για να την κάνει δική του.

Ξαναχρησιμοποιήστε υλικά για χειροτεχνίες. Πάρτε τα κουτιά παπουτσιών, τις πλαστικές θήκες, τα περιοδικά και τα έξτρα κουμπιά. Αντί να τα πετάξετε στα σκουπίδια όπου δεν μπορούν να ανακυκλωθούν, μετατρέψτε τα σε κάτι άλλο ευφάνταστο για το σπίτι. Φτιάξτε ένα γλαστράκι με ένα πλαστικό ποτηράκι και καλύψτε το με ένα άλλο για το φυτό που θα φυτρώσει.

Συλλέξτε σκουπίδια στη γειτονιά. Εφόσον τα παιδιά μαζεύουν συνέχεια αντικείμενα από το πάτωμα, οπότε γιατί να μην το εκμεταλλευτείτε ώστε να σώσετε τον πλανήτη; Πάρτε γάντια και σακούλες σκουπιδιών και καθαρίστε μερικά συγκεκριμένα σημεία. Απλώς φροντίστε να μην πιάνει αιχμηρά ή επικίνδυνα αντικείμενα. Όσο το κάνετε, μιλήστε του για το τι προκαλούν τα σκουπίδια και για τα μικρόβια.

Ξεχωρίστε τα σκουπίδια για ανακύκλωση. Υπάρχουν άλλοι κάδοι για σκουπίδια και άλλοι για ανακυκλώσιμα υλικά. Ξεχωρίστε μαζί στο σπίτι τι πηγαίνει σε κάθε κάδο και πετάξτε τα μαζί με το παιδί.