Η αποδοχή έχει να κάνει με το να εκτιμάμε τις διαφορές του συντρόφου. Έχει να κάνει με την ελαστικότητα, το συμβιβασμό και τη γνώση ότι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Δεν σημαίνει ότι πάντα θα συμφωνείτε με το σύντροφό σας. Έχει όμως σημασία να πιστεύετε ότι ο άλλος προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί. Και σίγουρα η αποδοχή δεν έχει κάνει με το να ανέχεστε κακοποιητική συμπεριφορά. Η αποδοχή έχει να κάνει με τη βελτίωση της σχέσης γιατί έτσι εκτιμάτε περισσότερο έναν άνθρωπο και αυτά που προσφέρει. Έτσι ακούτε ο ένας τον άλλο με μεγαλύτερη προθυμία και κατανοείτε τις διαφορετικές οπτικές.

Πώς θα περάσετε χρόνο με το σύντροφό σας, αν και έχετε γίνει γονείς

Περάστε χρόνο με τα ενδιαφέροντα που αρέσουν και στους δύο

Δείτε τι αρέσει σε εκείνον και ζητήστε να συμμετάσχετε σε κάτι που ίσως σας αρέσει

Κάντε πράγματα για να δείξετε αγάπη και εκτίμηση

Μιλήστε του για τις χαρούμενες στιγμές που έχετε περάσει

Κάντε focus στην επίλυση προβλημάτων: μιλήστε μαζί του αλλά χωρίς να επιρρίπτετε ευθύνες και ενοχές. Σκεφτείτε τι μπορείτε να αλλάξετε και συζητήστε το. Κάντε ανοιχτές ερωτήσεις και μην διακόπτετε. Αναγνωρίστε την πλευρά του άλλου και να υποθέτετε το καλύτερο για το σύντροφό σας.

Φροντίστε τον εαυτό σας. Να βρίσκετε χρόνο κάθε μέρα ή εβδομάδα για να κάνετε πράγματα που απολαμβάνετε. Μπορεί να είναι ένα χαλαρό μπάνιο, να διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο ή να παρακολουθείτε μία σειρά. Να εργάζεστε και να έχετε δημιουργικά ενδιαφέροντα. Να φροντίζετε την υγεία σας με εξετάσεις και σωστή διατροφή και να ιεραρχήσετε αυτά που μετράνε.