Το αδυνάτισμα δεν είναι ποτέ εύκολο, ακολουθώντας όμως τη δίαιτα 5:2 μπορείτε να χάσετε βάρος ευκολότερα, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Η περιορισμένη πρόσληψη θερμίδων μόνο για δύο ημέρες της εβδομάδας, μπορεί να οδηγήσει σε γρηγορότερο αδυνάτισμα, συγκριτικά με τη συνεχώς περιορισμένη πρόσληψη θερμίδων.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, οι οποίοι ακολούθησαν τη δίαιτα 5:2, κατά την οποία για πέντε ημέρες προσλάμβαναν τις θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός τους και για δύο ημέρες περιόριζαν την πρόσληψη θερμίδων τους (κατά περίπου 600 θερμίδες), έχασαν βάρος ευκολότερα, συγκριτικά με τους συμμετέχοντες που είχαν μειώσει την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων τους, προκειμένου να χάσουν βάρος.

Συγκεκριμένα, η ομάδα που ακολούθησε τη δίαιτα 5:2 αδυνάτισε κατά τουλάχιστον 5% μέσα σε 59 ημέρες, ενώ η άλλη ομάδα, που κατανάλωνε καθημερινά λιγότερες θερμίδες, χρειάστηκε 73 ημέρες για το ίδιο αποτέλεσμα.

Η δίαιτα 5:2 βασίζεται στον υπολογισμό θερμίδων και σε έναν μόνο βασικό κανόνα, επομένως είναι εύκολο τόσο να την κατανοήσετε, όσο και να την ακολουθήσετε.

Αν έχετε σκοπό να τη δοκιμάσετε, έχετε κατά νου τον παρακάτω απλό κανόνα:

Τις πέντε ημέρες της εβδομάδας τρώτε κανονικά (προσοχή, όχι υπερβολές!) και δύο ημέρες την εβδομάδα, τρώτε περίπου το 25% από αυτό που τρώτε τις υπόλοιπες ημέρες.