Το καλό με τις κρέπες είναι ότι μπορούν αν συνοδευτούν με τα πάντα και να γίνουν τόσο αλμυρές όσο και γλυκές και μπορεί να τις φάει όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείτε να κάνετε υπέροχες κρέπες με φράουλες ή οποιοδήποτε φρούτο εποχής που αρέσει στο παιδί και να κάνετε τα Σαββατοκύριακα λίγο πιο νόστιμα.

Σε μία μεσαία κατσαρόλα, ανακατέψτε τα φρούτα με λίγη ζάχαρη μέχρι να βγουν όλοι οι χυμοί για περίπου μισή ωρίτσα. Αν τα φρούτα σας είναι κατεψυγμένα, μπορείτε να τις ξεπαγώσετε στο φούρνο μικροκυμάτων.

Φτιάξτε τη ζύμη. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με το καλαμποκάλευρο και με το μείγμα των φρούτων από την κατσαρόλα. Ανακατέψτε στο μάτι μέχρι να γίνει το μείγμα πιο πυκνό και αφήστε το στην άκρη. Βάλτε αυγά, ζάχαρη, γάλα, αλεύρι και αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να έχετε ένα μαλακό μείγμα.

Ανάλογα με το μέγεθος τηγανιού που διαθέτετε, πάρτε με μία κουτάλα λίγη ποσότητα για να φτιάξετε μία λεπτή κρέπα για 1 με 2 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να ξεκολλήσουν οι άκρες. Ακουμπήστε τες σε ένα πιάτο βάζοντας ανάμεσα στην κάθε κρέπα ένα κομμάτι χαρτί για να μην κολλήσουν. Μετά γεμίστε με το μείγμα των φρούτων και σερβίρετε με φρέσκα φρούτα και λίγη ζάχαρη άχνη. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις κάνετε αλμυρές με τυρί του τοστ και καραμελωμένα κρεμμύδια ή με κοτοσαλάτα και μαρούλι.