Υλικά

2 αυγά

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

80 γρ. ζάχαρη μαύρη

1/8 κ.γ. αλάτι

1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού (από 2-3 λεμόνια)

Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Λαδώστε ένα ταψί και απλώστε μια λαδόκολλα σε αυτό. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

2. Συνδυάστε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και πιέστε καλά ώστε να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη βάση. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.

3. Εντωμεταξύ, φτιάξτε την κρέμα λεμονιού: χτυπήστε με σύρμα σε ένα μπολ τα αυγά, τον χυμό λεμονιού και ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

4. Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο, αφήστε το για 5′ να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω την κρέμα. Βάλτε πάλι το ταψάκι στον φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να πάρει λίγο χρώμα.

5. Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και αφήστε το γλυκό να κρυώσει. Έπειτα βγάλτε το γλυκό τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας και κόψτε σε μπάρες. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

Καλή απόλαυση!