Όσο και αν τα παραδοσιακά παιχνίδια φαίνεται να εκλείπουν, έρευνες δείχνουν πως το παιχνίδι, όπως όλοι το γνωρίζουμε είναι εκείνο που πραγματικά βελτιώνει τις ικανότητες του παιδιού. Για αυτόν τον λόγο πολλά από τα vintage παιχνίδια έχουν επιστρέψει και τα παιδιά απολαμβάνουν να παίζουν σκοινάκι, να ζωγραφίζουν ακόμα και να πλέκουν. Στον δρόμο αυτόν η ΙΚΕΑ, παρουσιάζει τη νέα παιδική σειρά LUSTIGT, για μικρούς και για μεγάλους! Δεν πρόκειται για μια απλή και βαρετή σειρά παιχνιδιών, αλλά για μια νέα και σύγχρονη γκάμα παιχνιδιών που υπόσχεται πως θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των παιδιών, θα επαναφέρει τη χαμένη παιδικότητα των μεγάλων και θα τους δώσει τέλειες ιδέες για παιδικό δωμάτιο.

Τι είναι αυτό που πρώτα από όλα κάνει τη σειρά ξεχωριστή; Το πόσο αγαπήθηκε από τα παιδιά, κυριολεκτικά από την πρώτη στιγμή, αφού εκείνα ήταν που έκριναν το αν τελικά θα ανέβουν στα ράφια! Ήταν πολλοί οι σχεδιαστές της πρωτότυπης σειράς όπως η Sarah Fager, η Maria Winka, ο Andreas Fredriksson και ο Henrik Preutz οι οποίοι βοήθησαν στη δημιουργία φανταστικών κόσμων, με έμφαση στην λεπτομέρεια, όπου το παιχνίδι είναι ατελείωτο και ζωηρό. Αλλά το μεγάλο τους μυστικό στο σχεδιασμό ήταν ότι ζήτησαν από παιδιά να τα αξιολογήσουν με ένθερμες κριτικές και ενθουσιώδη αποτελέσματα, αποδεικνύοντας μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο ότι η δημιουργικότητα και η ομαδικότητα είναι καλό να ενθαρρύνεται και τους κανόνες να τους ορίζουν τα παιδιά.

Τι ιδέες πήραμε λοιπόν για παιχνίδι χωρίς περιορισμούς για όλη την οικογένεια.

Ανεβάστε τον ανταγωνισμό και την αδρεναλίνη  στα ύψη με το παιχνίδι με βελάκια.  Πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι με τα βελάκια, μόνο που τα συγκεκριμένα είναι ασφαλή. Τα βελάκια είναι φτιαγμένα με βέλκρο για να κολλάνε και όχι για να τραυματίζουν. Το ταμπλό αποτελείται από τρία χρώματα και απευθύνεται σε έναν έως τρεις παίκτες. Μπορεί να στοχεύουν σε κάθε χρώμα ή πιο κοντά στο κέντρο. Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν να υπολογίζουν αποστάσεις και να συγχρονίζουν τις κινήσεις τους καθώς παίζουν, ενώ οι γονείς παίζουν μαζί τους και τα εμψυχώνουν. Όπως και με το παζλ της σειράς με το χρωματιστό σχέδιο, μπορεί να μάθει το παιδί τα διαφορετικά σχήματα και να αναπτύξει την λογική του σκέψη. Όταν το ολοκληρώσετε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν διακόσμηση παιδικού δωματίου, κρεμώντας το στον τοίχο. Σε αυτά τα παιχνίδια μπορεί να συμμετάσχει ολόκληρη η οικογένεια και να αποκτήσει την αγαπημένη της συνήθεια.

Αγαπάτε την παράδοση και τις χειροτεχνίες; Αποκτήστε τον δικό σας αργαλειό! Απευθύνεται σε καλλιτέχνες κάθε ηλικίας, έτσι μπορεί το παιδί να δημιουργήσει τα πρώτα του χειροποίητα έργα από κορδόνια παπουτσιών, νήματα, κλωστές μέχρι και πλαστικές σακούλες. Η απαιτητική ύφανση του αργαλειού κάνει το παιδί πιο συγκεντρωμένο, προτείνετε για ηλικίες άνω των 6 ετών, καθώς αναπτύσσει τους λεπτούς χειρισμούς και το γούστο. Στην ίδια λογική μπορεί να αποκτήσει και άλλα παιχνίδια από ξύλο και να ανακαλύψει τις δεξιότητες και να εκφράσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Δημιουργώντας κατασκευές από ξύλινες χάντρες και βάφοντας με το ρολό βαφής μια ξεχωριστή δημιουργία.

Το ταξίδι του παιχνιδιού συνεχίζεται στην IKEA με τη νέα πρωτοποριακή σειρά LUSTIGT. Γουστόζικα αντικείμενα με στόχο να ενθαρρύνουν τον αυθορμητισμό του παιδιού, να εξάψει την φαντασία του μέσα και έξω από το δωμάτιο, ώστε να γίνει το σπίτι το δημιουργικό του καταφύγιο, χωρίς περιορισμούς. Εδώ το παιδί δημιουργεί τους κανόνες μέσα σε ένα χώρο που θα φτιαχτεί για να καλωσορίσει τις δεξιότητες του με παιχνίδια υψηλής ποιότητας και εσείς θα μπορέστε να απαντήσετε στην ερώτηση πώς να διακοσμήσω το παιδικό δωμάτιο με πρωτότυπα και χρηστικά αντικείμενα. Το παιχνίδι γίνεται διασκέδαση για το παιδί και ολόκληρη την οικογένεια.