Θέλετε να χάσετε βάρος, αλλά απεχθάνεστε τις δίαιτες; Σας καταλαβαίνουμε! Μπορείτε να χάσετε τα κιλάκια που σας ταλαιπωρούν, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και θυσίες, πραγματοποιώντας μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή διατροφή σας.

Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές.

1. Πείτε «όχι» στα τηγανιτά

Όλοι αγαπάμε τις τηγανιτές πατάτες, αλλά αν θέλετε να χάσετε βάρος θα πρέπει να τις στερηθείτε. Προτιμήστε τις πατάτες σας βραστές ή ψητές. Έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες και μπορούν να μαγειρευτούν, έτσι ώστε να είναι νόστιμες. Ακολουθήστε την ίδια συμβουλή με το κρέας και το ψάρι.

2. Πείτε «όχι» στα παχυντικά σνακ

Σας έπιασε μια ξαφνική λιγούρα και ήδη σκέφτεστε τι γεύση πατατάκια θα διαλέξετε; Ξεχάστε τα συσκευασμένα σνακς και προμηθευτείτε φρούτα εποχής και ανάλατους ξηρούς καρπούς, τα οποία μεταφέρονται εύκολα. Έτσι, όπου και να σας πιάσει λιγούρα δε θα έχετε δικαιολογία. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα γλιτώσετε θερμίδες, αλλά θα μείνετε χορτάτη για περισσότερη ώρα.

3. Πιείτε νερό

Το ξέρατε ότι πολλές φορές νομίζετε ότι πεινάτε, αλλά στην πραγματικότητα έχει απλώς αφυδατωθεί ο οργανισμός σας; Την επόμενη φορά που θα νιώσετε πείνα, πιείτε ένα ποτήρι νερό και ξανασκεφτείτε αν όντως πεινάτε. Άλλωστε, το νερό περιορίζει την όρεξη.

4. Προσοχή στα dressings

Δεν αρκεί να τρώτε σαλάτες για να αδυνατίσετε. Αν η σαλάτα σας έχει ένα παχύρρευστο, κρεμώδες dressing με μαγιονέζα, δεν έχετε κάνει μια διαιτητική επιλογή. Προτιμήστε ένα απλό dressing με μια κουταλιά ελαιόλαδο και λεμόνι ή βαλσάμικο.

5. Προσοχή στο αλκοόλ

Τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν πολλές περιττές θερμίδες και σάκχαρα, δε μεταβολίζονται εύκολα και προκαλούν υπογλυκαιμία. Αποφύγετε, λοιπόν, όσο περισσότερο μπορείτε την κατανάλωσή τους.