Οι νέοι μπαμπάδες μπορεί να σοκάρονται στην αρχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν πλήρως στο νέο τους ρόλο. Μπορούν να αναγνωρίσουν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες του μωρού όπως και οι μαμάδες. Αλλά ο καθένας ασχολείται διαφορετικά με το μεγάλωμα και συνεισφέρει με το δικό του τρόπο. Το ντύσιμο, το παιχνίδι, το μπάνιο και η αλλαγή πάνας είναι υπέροχοι τρόποι για να συνδεθεί ο μπαμπάς με το μωρό. Και όλα βελτιώνονται με την εξάσκηση.

Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, μην εγκαταλείπετε και μην δίνετε το παιδί στη μαμά του. Αφήστε την να ξεκουραστεί και ανακαλύψτε την ποιότητα της δικής σας σχέσης με το παιδί. Όταν είστε με το μωρό, μιμηθείτε τις εκφράσεις που κάνει και δείξτε του τρυφερότητα. Το να του μιλάτε και να εξηγείτε τι κάνετε κάθε φορά είναι απόλυτα βοηθητικό για την εγκεφαλική του ανάπτυξη. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο ασχολείστε με το παιδί σας, τόσο καλύτερες κοινωνικές και ακαδημαϊκές δεξιότητες αποκτά.

Παίξτε με το μωρό. Το νεογέννητο δεν αντιλαμβάνεται ακόμα την έννοια του παιχνιδιού αλλά σας βοηθά να αλληλεπιδράτε μαζί του. Πείτε τραγουδάκια, λέξεις, ρυθμούς και ιστορίες. Το κλασικό και αγαπημένο ‘τσα’ που κλείνετε τα μάτια με τα χέρια και ξαφνικά τα ανοίγετε, το κάνει να γελά και να αναπτύσσεται συναισθηματικά.