Υλικά  για 1 μεγάλο βάζο

3 μήλα

1 φλιτζάνι νερό

2 1/5 φλιτζάνια ζάχαρη

2 ξυλάκια κανέλα

Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για λίγο, σε χαμηλή φωτιά.

Ρίξτε τη ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας και αφήστε τα να βράσουν με κλειστό καπάκι.

Ανακατέψτε και όταν δείτε ότι τα μήλα έχουν μαλακώσει, πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι ή ένα πρες πουρέ.

Όταν δέσει το σιρόπι, προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Βράστε για άλλα πέντε λεπτά και βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ρίξτε τη μαρμελάδα στο αποστειρωμένο βάζο.