Όταν αρχίζετε μια νέα δίαιτα, δεν πρέπει να την αντιμετωπίζετε ως μια διαδικασία συνεχούς στέρησης. Αντιθέτως, θα πρέπει να τη βλέπετε ως μια προσπάθεια υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, είναι σημαντικό να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις προσωπικές σας διατροφικές προτιμήσεις και συνήθειες.

Προκειμένου, λοιπόν, να στεφθεί με επιτυχία η νέα σας προσπάθεια, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποιες χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να κατακτήσετε τον στόχο σας.

1. Μην αφήνετε μεγάλη απόσταση μεταξύ των γευμάτων σας. Όταν αργείτε να φάτε, καταλήγετε να πεινάτε περισσότερο και είναι πιο πιθανό να υπερκαταναλώσετε.

2. Μην αποκλείετε τροφές από το διαιτολόγιό σας. Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα διατροφής, είναι ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες: όλα είναι σημαντικά για τον οργανισμό σας.

3. Πιείτε πολύ νερό. Πολλές φορές νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα έχει απλώς αφυδατωθεί ο οργανισμός σας.

4. Να τρώτε συγκεντρωμένη. Αυτό σημαίνει να μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση ή με το μυαλό σας στο κινητό. Όταν τρώτε με αντιπερισπασμούς είναι ευκολότερο να υπερκαταναλώσετε.

5. Μην αποκόβεστε από τον κοινωνικό σας κύκλο. Επειδή δεν μπορείτε να φάτε όπως συνηθίζατε, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να περάσετε όμορφα με την παρέα σας. Άλλωστε, πρέπει να μάθετε να λειτουργείτε σωστά σε δύσκολες περιστάσεις.

6. Μην έχετε στο σπίτι παχυντικά τρόφιμα, στα οποία δεν μπορείτε να αντισταθείτε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάζετε τον εαυτό σας σε πειρασμό.

7. Μη ζυγίζεστε σε καθημερινή βάση. Δεν πρέπει να βλέπετε τη ζυγαριά με φόβο, αλλά ούτε να σας γίνει εμμονή.

8. Μην ξαπλώνετε αμέσως μετά τα γεύματά σας. Αφήστε να περάσουν τουλάχιστον 1 1/2 με 2 ώρες από τη στιγμή που ολοκληρώσατε το γεύμα σας.

9. Κρεμάστε σε εμφανές σημείο ένα παλιό, αγαπημένο σας ρούχο, το οποίο πλέον δε σας κάνει. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα επιπλέον κίνητρο!

10. Αν κάποια στιγμή ενδώσετε σε κάποια ξαφνική λιγούρα, μην παραιτηθείτε της προσπάθειάς σας. Συνεχίστε τις υγιεινές, διατροφικές επιλογές.