Προσαρμόστε τα αγαπημένα φαγητά του παιδιά στην πιο υγιεινή πλευρά τους και βάλτε τα στην κουζίνα για να γίνουν μέρος της διαδικασίας.

Τηγανίτες με σπανάκι

Υλικά:

1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι

1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε το σπανάκι, το βουτυρόγαλα, το αυγό και ελαιόλαδο μεχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Μετά ανακατέψτε και τα δύο μείγματα.

Βάλτε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανάψτε το μάτι σε μεσαία φωτιά. Για κάθε τηγανίτα, βάλτε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα και τηγανίστε για 2 λεπτά περίπου.

Ουράνιο τόξο λαχανικών

Γεμίστε ένα μικρό μπολάκι με γουακαμόλε και τοποθετήστε από πάνω 4 λωρίδες από διαφορετικές πιπεριές. Δύο μικρά κουνουπιδάκια στο πλάι για σύννεφα και καροτάκια δίπλα για συνοδευτικό.

Πίτσα για πρωινό

Υλικά:

10 αυγά

2 ασπράδια αυγών

μισό φλιτζάνι άπαχο γάλα

2 κουταλάκια του γλυκού άνηθο

μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

1 φλιτζάνι γαλοπούλα σε κομματάκια

μισό φλιτζάνι λιαστές ντομάτες

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε αυγά, τα ασπράδια, τον άνηθο και το αλατοπίπερο.

Κρατήστε ¼ από τα φλιτζάνια του τυριού και της γαλοπούλας και μία κουταλιά τις σούπας από τις ντομάτες. Προσθέστε τα υπόλοιπα και το σπανάκι στο μείγμα των αυγών.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε ελάχιστο λάδι σε μεσαία φωτιά., Βάλτε το μείγμα χωρίς να το ανακατεύετε μέχρι να ξεκολλήσουν οι άκρες για 5 λεπτά περίπου. Προσθέστε από πάνω τα υλικά που κρατήσατε και μεταφέρετέ το στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Μία λαχταριστή αλλά υγιεινή πίτσα.