Υλικά για 6 μερίδες

500 γρ. κάστανα

500 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. λευκό κρασί

2 κ.σ. σχοινόπρασο ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλ. γάλα

1/2 λίτρο νερό

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε μια τομή στις πλατιές πλευρές του κάθε κάστανο και βράστε τα με λίγο αλάτι για 5′.

Στραγγίξτε τα, αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και ξεφλουδίστε τα (τρίψτε τα, ώστε να φύγει και το χνούδι τους).

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Ρίξτε τα μανιτάρια μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1′. Αλατοπιπερώστε και σβήστε με το κρασί.

Προσθέστε τα κάστανα και το νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 25′.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε το γάλα, το οποίο έχετε ζεστάνει, και πολτοποιήστε τη σούπα σε δόσεις, ώστε να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή.

Ξαναβάλτε τη σούπα στη φωτιά για να πάρει μία βράση και σερβίρετε όσο είναι ζεστή. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι.