Ας είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότερες δίαιτες είναι υπερβολικά περιοριστικές και απαιτούν όχι μόνο πολύ χρόνο για την προετοιμασία φαγητού, αλλά και τεράστια αυτοσυγκράτηση, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς απλά δεν έχουμε.

Επομένως, ποια είναι η λύση για να χάνετε βάρος χωρίς ιδιαίτερο κόπο και στερήσεις; Σύμφωνα με πολλές διάσημες, μεταξύ των οποίων το τοπ μοντελ Μιράντα Κερ και η ταλαντούχα ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν, η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε δεν είναι άλλη από τη δίαιτα 80/20.

Τι είναι, όμως, η δίαιτα 80/20;

Η δίαιτα 80/20 σάς επιτρέπει να εστιάσετε στην κατανάλωση υγιεινών τροφίμων το 80% του χρόνου και στη συνέχεια σας επιτρέπει να απολαύσετε το 20% του χρόνου με φαγητά της αρεσκείας σας (φυσικά χωρίς υπερβολές). Για να είστε υγιής δε χρειάζεται να τρώτε συνέχεια «τέλεια»- ό, τι κι αν σημαίνει αυτό.

Αν το 80% της δίαιτάς σας αποτελείται από θρεπτικά τρόφιμα, έχετε το περιθώριο το άλλο 20% να αποτελείται από νόστιμα τρόφιμα, χωρίς να διακυβεύεται η υγεία σας.

Η δίαιτα 80/20 αποτελεί μια ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να χάσετε βάρος, αφού σας δίνει τη δυνατότητα να φάτε τη λιχουδιά που θέλετε, χωρίς τύψεις. Με αυτόν τον τρόπο δε νιώθετε ότι στερείστε και κατ’ επέκταση μπορείτε να την ακολουθήσετε για όσο καιρό θέλετε, σε αντίθεση με τις εξαντλητικές δίαιτες που διαρκούν για λίγο και στη συνέχεια παίρνετε πίσω όλα τα κιλά που χάσατε με τόσο κόπο.

Επιπλέον, με τη δίαιτα 80/20 δε χρειάζεται να νιώθετε ότι αποκόβεστε από την κοινωνική σας ζωή, αφού μπορείτε να προγραμματίσετε τη διατροφή σας, έτσι ώστε στις εξόδους με την παρέα σας να τρώτε αυτό που σας ευχαριστεί.

Ουσιαστικά, η διάσημη δίαιτα 80/20 έχει να κάνει με το να βρείτε μόνη σας την ισορροπία μεταξύ της υγιεινής διατροφής και της ευχαρίστησης. Άλλωστε, ο υγιεινός τρόπος ζωής δεν αποκλείει τις ατασθαλίες, κι αυτό είναι το κλειδί για μακροπρόθεσμα σταθερό βάρος.