Υλικά για 15 μερίδες

400 γρ. κάστανα βρασμένα

3 κ.σ. γάλα

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. κονιάκ

Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Χτυπήστε σε ένα μούλτι τα κάστανα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάλτε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα σε ένα μπεν μαρί, έτσι ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το κονιάκ και τη βανίλια και αφαιρέστε το μπεν μαρί από τη φωτιά. Το μείγμα θα σφίξει λόγω του αλκοόλ. Ρίξτε στο μείγμα τη σκόνη από τα κάστανα και τη ζάχαρη και ανακατέψτε, ώστε να γίνει πάλι ομοιογενές. Σε μια φόρμα 10×20 εκ., που έχετε καλύψει με μεμβράνη, ρίξτε το μείγμα και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Όταν παγώσει, βγάλτε το κέικ από τη φόρμα, γαρνίρετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.