Με τις παρακάτω δραστηριότητες, βοηθάτε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού ενώ είναι πράγματα που θα κάνατε ούτως ή άλλως τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Διαβάστε του. Διαβάστε βιβλία με πολύχρωμες φωτογραφίες ενώ είστε μαζί. Θα λατρέψει τα έντονα χρώματα και τα σχέδια με αντιθέσεις ενώ ακούει την αγαπημένη του φωνή. Τη δική σας.

Μιλήστε του για τη μέρα σας. Κάντε συζήτηση μαζί του από τη στιγμή που γεννιέται και φροντίστε να διατηρείτε πάντα την οπτική επαφή μαζί του.

Να έχετε πάντα καθρέφτες στο ύψος του. Κρεμάστε έναν καθρέφτη που δεν σπάει στην κούνια του ή δίπλα στην αλλαξιέρα για να μπορεί να βλέπει το πρόσωπο και τις κινήσεις του. Τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη χαμηλά στον τοίχο για να κοιτάζεται όταν παίζει στο πάτωμα. Το παιδί δεν θα καταλάβει ότι βλέπει τον εαυτό του αλλά θα απολαμβάνει το πρόσωπο απέναντί του που κινείται και γελάει.

Δώστε του θορυβώδη παιχνίδια. Τα παιχνίδια που έχουν μουσική ή βγάζουν διαφορετικούς ήχους ενθουσιάζουν τα μωρά, ειδικά αν το κάνουν όταν τα πιέζουν.

Δείξτε του νέες υφές και ήχους. Τα μαλακά αντικείμενα που μπορούν να πλυθούν είναι η τέλεια επαφή με το μωρό και τις υφές γιατί μπορεί να τα βάλει στο στόμα του.