Υλικά:

1 φλιτζάνι φρέσκα κράνμπερι

1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες

1 φλιτζάνι ζάχαρη

μισό φλιτζάνι ξανθές σταφίδες

¼ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ

1 κλασική μπαγκέτα

φέτα ή τσένταρ

Εκτέλεση:

Σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε τα πρώτα 6 υλικά. Αφήστε τα να σιγοβράσουν και συνεχίστε να ανακατεύετε και να λιώνετε τα υλικά μέχρι η μαρμελάδα να γίνει πηχτή (για περίπου 10 λεπτά). Βάλτε την στην άκρη για να κρυώσει.

Ανάψτε το φούρνο και βάλτε τη σχάρα στο υψηλότερο σημείο. Κόψτε την μπαγκέτα σε χοντρό οβάλ σχήμα και βάλτε τα κομμάτια σε δύο μικρά ταψάκια. Αφήστε τα μέσα μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα (για 2 λεπτά) και βγάλτε τα να κρυώσουν.

Απλώστε στο τοστ το τυρί που θέλετε και με μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα κράνμπερι.