Το Σαββατοκύριακο είναι η καταλληλότερη στιγμή της εβδομάδας να περάσετε χρόνο όλοι μαζί οικογενειακά, να μαγειρέψετε πιο ιδιαίτερο φαγητό και να φτιάξετε γλυκάκια μαζί με το παιδί. Μία υπέροχη πρόταση για αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το εύκολο μπράουνι που συνδυάζουν τη σοκολατένια γεύση με το τσιζκέικ. Ανακαλύψτε τη συνταγή.

Υλικά για τσιζκέικ:

110 γραμμάρια μαλακωμένο τυρί κρέμα

1/3 φλιτζάνι ζάχαρη

1 αυγό

¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

μία πρέζα αλάτι

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Για το μπράουνι:

2/3 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτες

2/3 φλιτζάνι ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας

μισό φλιτζάνι βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεσαίο μπολ και με ένα μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα, ανακατέψτε τα πρώτα 5 υλικά του τσιζκέικ. Προσθέστε το αλεύρι και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τις σταγόνες σοκολάτας και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 25 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας μετά μέχρι να λιώσει καλά. Προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά. Ανακατέψτε και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακατέψτε ίσα τα δύο διαφορετικά μείγματα στο ταψί και κάντε γραμμές πάνω για να κάνει το τσιζκέικ κυματισμούς. Ψήστε για μισή ώρα.