Ο κίνδυνος αυξάνεται όταν τα υγρά φεύγουν από το σώμα μέσω ιδρώτα πριν προλάβουν να αντικατασταθούν. Με μερικά απλά μέτρα προστασίας, το παιδί σας θα είναι πάντα ενυδατωμένο και θα μάθει να το έχει πάντα στο μυαλό του καθώς μεγαλώνει.

Υπενθυμίστε το. Ακόμα κι αν δεν βρισκόμαστε πια στο καλοκαίρι, το παιδί χρειάζεται ενυδάτωση όταν παίζει κάποιο άθλημα ή σε μία μέρα που έχει υψηλότερη θερμοκρασία από το συνηθισμένο. Πρέπει να κάνει διάλειμμα τουλάχιστον κάθε μισάωρο για να πιει νερό.

Να έχετε πάντα μαζί ένα μπουκαλάκι νερό. Δεν είναι θέμα εποχής. Όπως παίρνει μαζί του στο σχολείο το σνακ του, πρέπει να έχει ένα μπουκαλάκι νερό. Ακόμα και τα Σαββατοκύριακα είναι σημαντικό να το θυμάται όταν πηγαίνει για παιχνίδι ή για να προπονηθεί.

6 ποτήρια την ημέρα το γιατρό τον κάνουν πέρα. Τα παιδιά χάνουν πολύ εύκολα τα σωματικά τους υγρά, επομένως είναι σημαντικό να πίνουν όσο περισσότερο μπορούν κάθε ημέρα.

Δεν αντικαθιστάμε το νερό με αναψυκτικά και χυμούς. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη πρέπει να αποφεύγεται ενώ αυτά που έχουν καφεΐνη λειτουργούν σαν διουρητικά και προκαλούν μεγαλύτερη απώλεια υγρών.

Φάε τα λαχανικά σου. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό στα καθημερινά γεύματα βοηθούν το παιδί στη διαδικασία της ενυδάτωσης. Οι σούπες που αποτελούνται μόνο από λαχανικά είναι η ιδανική εναλλακτική για πρόσληψη νερού, πάντα σε συνδυασμό με νερό και μία ισορροπημένη διατροφή.