Υλικά:

1 κιλό περίπου σκληρά καθαρισμένα αγγούρια

1μιση φλιτζάνι λευκό ξύδι

1μιση φλιτζάνι νερό

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού άνηθο

1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδου σε σκόνη

8 φυλλαράκια άνηθο

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίστε τα αγγούρια, κόψτε τις άκρες και κόψτε μεγάλες φέτες κατά μήκος. Τοποθετήστε τις μέσα σε ένα γυάλινο βάζο που να έχει το κατάλληλο μέγεθος.
  2. Σε μία μεσαία κατσαρόλα, ανακατέψτε το ξύδι, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον άνηθο και το πιπέρι. Βάλτε το να βράσει σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να διαλυθούν το αλάτι και η ζάχαρη για 8 λεπτά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέστε το σκόρδο και τον άνηθο. Αφήστε να κρυώσει.
  3. Σουρώστε το μείγμα και κρατήστε τα μπαχαρικά και το σκόρδο. Καλύψτε τα αγγούρια με το υγρό αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή και προσθέστε τα μπαχαρικά. Κλείστε το βάζο και ανακινήστε απαλά. Αφήστε το στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.