Θέλετε να βγείτε για φαγητό ένα βράδυ με την παρέα σας; Γιατί όχι, άλλωστε; Τι πιο χαλαρωτικό από το να αφήνετε κάποιον άλλον να μαγειρέψει για εσάς όσο εσείς απολαμβάνετε τη συζήτηση με τους φίλους σας; Το πρόβλημα είναι, ωστόσο, ότι σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, οι γυναίκες που κάνουν δίαιτα τείνουν να καταναλώνουν 253 θερμίδες και 16 γραμμάρια λίπους παραπάνω τις ημέρες που τρώνε έξω. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε την έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας για να μάθουμε πως όταν τρώμε έξω, καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες και λιπαρά.

Ωστόσο, αν συνεχώς απαντάτε αρνητικά στις προτάσεις των φίλων σας για φαγητό έξω, η δίαιτα θα καταλήξει να σας φαίνεται βασανιστήριο. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, έτσι ώστε και να τρώτε έξω και να μην παρεκλίνετε από το διατροφικό σας πρόγραμμα; Η λύση είναι απλή: επιλέξτε έξυπνα το τι θα φάτε.

Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε περιλαμβάνει μόνο ψητό κρέας/ψάρι και σαλάτες.

Αποφύγετε τα ορεκτικά, τα οποία, αν και νόστιμα, έχουν πολλές θερμίδες. Προτιμήστε να παραγγείλετε μια πράσινα σαλάτα, καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχει θα σας χορτάσουν γρηγορότερα και βοηθούν στην απορρόφηση των σακχάρων.

Η καλύτερη επιλογή όσον αφορά στο κυρίως πιάτο, είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως το ψητό κοτόπουλο. Οι πρωτεϊνούχες τροφές, επίσης, επιφέρουν γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού και θα σας κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα. Γενικά, μπορείτε να καταναλώσετε κρέας ή ψάρι στη σχάρα, στον ατμό ή στη λαδόκολλα.

Μην ξεχνάτε ότι οι υγρές θερμίδες είναι οι χειρότερες, επομένως αποφύγετε να καταναλώσετε αλκοόλ και πιείτε πολύ νερό. Αν πάλι δεν μπορείτε να αντισταθείτε, προτιμήστε ένα ποτήρι λευκό κρασί.