Υλικά:

Μισό κιλό φιδέ

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3 λεμόνια αποφλοιωμένα χωρίς κουκούτσια

3 σκελίδες σκόρδου

¾ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

χοντρό αλάτι και πιπέρι

1μιση φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1μισι φλιτζάνι πεκορίνο

¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Βάλτε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράζει και ρίξτε μπόλικο αλάτι. Βράστε το φιδέ για όσο χρόνο λέει η συσκευασία. Σουρώστε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο. Όταν το βούτυρο κάνει φουσκάλες, προσθέστε το σκόρδο και τα λεμόνια. Ρίξτε αλατοπίπερο και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσουν τα λεμόνια. Ανακατέψτε το αλεύρι, μετά το ζωμό και τέλος τα τυριά.

Ρίξτε το φιδέ στο τηγάνι μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί και σερβίρετε με μαϊντανό.