Υλικά

3/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 φλ. νερό

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και μέχρι να έχετε έναν χυλό (προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί). Ρίξτε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε «υψηλή» φωτιά. Όταν ζεσταθεί ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι με μια κουτάλα. Όταν πάρουν χρώμα οι τηγανίτες και από τις δύο πλευρές, βγάλτε τις από το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο, στο οποίο προηγουμένως έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τις γαρνίρετε με μέλι και κανέλα/ πραλίνα/ ζάχαρη άχνη/ κομμάτια μπανάνας, φιστικιών και μέλι ή σιρόπι καραμέλας. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι πεντανόστιμες!