Είχατε πάρει αρκετά κιλά, τα οποία με κόπο και επιμονή καταφέρατε να ξεφορτωθείτε, αλλά τώρα ανησυχείτε μήπως τα πάρετε πίσω; Η ανησυχία σας είναι λογική, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε ανθρώπους να παίρνουν, να χάνουν και να ξαναπαίρνουν βάρος, μην μπορώντας να διατηρήσουν τα κιλά τους σταθερά.

Ωστόσο, ακολουθώντας τις παρακάτω πέντε απλές συμβουλές, μπορείτε να συντηρήσετε όσα πετύχατε χωρίς άγχος και ανησυχία.

1. Μην ξεχνάτε τη θερμιδική ισορροπία

Όταν προσπαθούσατε να χάσετε βάρος, έπρεπε ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνετε να είναι μικρότερος του αριθμού των θερμίδων που καίτε καθημερινά. Τώρα που θέλετε απλώς να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό, πρέπει να φροντίζετε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των θερμίδων που παίρνετε και των θερμίδων που καίτε. Αυτός, άλλωστε, είναι ο πιο απλός τρόπος να έχετε το σωματικό σας βάρος υπό έλεγχο.

2. Μην παραλείπετε τη γυμναστική

Είναι γνωστό ότι για ένα υγιές και καλλίγραμμο σώμα πρέπει να συνδυάζετε την ισορροπημένη διατροφή με τη γυμναστική, διαφορετικά η προσπάθειά σας δεν είναι ολοκληρωμένη. Προκειμένου να διατηρείτε το βάρος σας σταθερό, χωρίς να είστε συνεχώς σε στερητική δίαιτα, εντάξτε τη σωματική άσκηση στην καθημερινότητά σας.

3. Μην υπερεκτιμάτε τις θερμίδες που καίτε με τη γυμναστική

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να υπερεκτιμούν τον αριθμό των θερμίδων που καίνε κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης ή να υποτιμούν τον αριθμό των θερμίδων που παίρνουν από ένα γεύμα. Αυτή είναι μία παγίδα, την οποία πρέπει να αποφύγετε. Μην έχετε κατά νου ότι μπορείτε να φάτε όσο θέλετε επειδή θα τα κάψετε στη συνέχεια μέσω της γυμναστικής. Απλά φροντίστε να τρέφεστε ισορροπημένα και να κάνετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που σας ευχαριστεί.

4. Χαρίστε τα παλιά σας ρούχα

Μαζέψτε σε μερικές σακούλες όλα τα ρούχα που φορούσατε όταν είχατε τα παραπάνω κιλά και χαρίστε τα. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνειδητοποιήσετε ότι πλέον βρίσκεστε σε μία νέα φάση της ζωής σας και ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να μείνετε σταθερή στα κιλά σας.

5. Να ζυγίζεστε 

Η ζυγαριά δεν είναι χρήσιμη μόνο όταν προσπαθείτε να ελέγξετε την πρόοδο σας στο αδυνάτισμα, αλλά είναι και ένας πρακτικός τρόπος να τσεκάρετε ότι μένετε σταθερή στα κιλά σας. Φυσικά, δεν πρέπει το βάρος σας να σας γίνει εμμονή. Καλό είναι να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, πάντα στην ίδια ζυγαριά.