Υλικά για 4 μερίδες

2 πράσινες πιπεριές ήπια καυτερές, κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς σπόρια

2-3 πατάτες (500 γρ.), καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 4 εκ.

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο

1/4 φλιτζάνι (30 γρ.) σέλερι, κομμένο σε κύβους

1/2 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη σε κύβους

1/2 κουταλάκι αλάτι

2½ φλιτζάνια καλαμπόκι

2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

1 φλιτζάνι γάλα με 1% λιπαρά

1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο κόλιαντρο

2 κουταλάκια ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 1/2 κουταλάκι ξερή

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το γκρίλ και τοποθετείτε μια σχάρα σε απόσταση 10-15 εκ. από την πηγή θερμότητας. Τοποθετείτε τις καυτερές πιπεριές, με τη φλούδα προς τα κάτω, σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις βάζετε στον φούρνο. Τις ψήνετε για 5-7΄, ώσπου να αρχίσει να σκουραίνει η φλούδα τους. Τις μεταφέρετε σε μπολ, σκεπάζετε με μεμβράνη και τις αφήνετε για 10΄, ώσπου να αποκολληθεί η φλούδα τους. Τις ξεφλουδίζετε, τις χοντροκόβετε και τις αφήνετε στην άκρη.

2. Βάζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε νερό μέχρι να τις καλύψει και τις αφήνετε να πάρουν βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να σιγοβράζουν, ξεσκέπαστες, για 15-20΄, ώσπου να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και τις βάζετε σε μπολ. Τις κάνετε πουρέ και τις αφήνετε στην άκρη.

3. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλερι και την κόκκινη πιπεριά και σοτάρετε για 5΄, ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνετε 1/4 κουταλάκι αλάτι και τα αφήνετε για άλλα 3-4΄. Προσθέτετε τις πιπεριές, τον πουρέ, το καλαμπόκι, τον ζωμό, το γάλα, το πιπέρι και το υπόλοιπο αλάτι και σιγοβράζετε τη σούπα ξεσκέπαστη για 25-30΄, ώσπου να πήξει.

4. Τη μοιράζετε σε μπολ και πασπαλίζετε με το κόλιαντρο και τη ρίγανη. Σερβίρετε αμέσως.