Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

μισό φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδου

ελάχιστο κόκκινο πιπέρι

¼ φλιτζάνι λευκό κρασί

2 κονσέρβες πολτό ντομάτας

2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο

2 κουταλιές της σούπας ξηρό βασιλικό

αλατοπίπερο

μικρά κεφτεδάκια (δείτε παρακάτω τη συνταγή)

225 γραμμάρια λεπτά μακαρόνια

Εκτέλεση:

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέστε το σκόρδο και το πιπέρι για 1 λεπτάκι. Ρίξτε το κρασί και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί και προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλο, το βασιλικό και το αλατοπίπερο. Αφήστε τη σούπα να βράσει για 1 λεπτό, κατεβάστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  2. Σε ένα κλασικό μπλέντερ, κάντε τη σούπα πουρέ και ξαναβάλτε την στην κατσαρόλα να σιγοβράσει. Προσθέστε τους κεφτέδες και τα μακαρόνια στη σούπα να μαγειρευτούν όλα μαζί για 20 λεπτά.

Συνταγή για κεφτέδες

Υλικά:

150 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά

150 γραμμάρια χοιρινό κιμά

150 γραμμάρια βοδινό κιμά

2 φέτες ψωμιού βουτηγμένες σε 1/3 φλιτζάνι γάλα

μισό φλιτζάνι παρμεζάνα

αλάτι

λίγη ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδου

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

2 μεγάλα αυγά

Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και ανακατέψτε τα με καθαρά χέρια. Φτιάξτε μικρούς κεφτέδες και βάλτε τους σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Τηγανίστε για 5 λεπτά για να κρατήσουν μερικά υγρά.