Ο Λέων έχει πολλούς φίλους, αφού όλοι έλκονται από την γοητεία του, την όρεξη του για ζωή κι από τη ζεστασιά του. Ο Λέων είναι πάντα εκεί για να ανεβάσει την διάθεση και το ηθικό των φίλων του και να τους υποστηρίξει στις δύσκολες καταστάσεις.

Είναι εξαιρετικά κοινωνικός και όλοι αναζητούν να είναι δίπλα του. Εξάλλου είναι πολύ δύσκολο να μη συμπαθήσεις έναν  Λέοντα και η εικόνα που μεταδίδει στους άλλους είναι ότι έχουν να κάνουν με ένα άτομο ευχάριστο, ισορροπημένο, δυνατό, που βλέπει τα πράγματα με ρεαλισμό.

Δεν μνημονεύει το  παρελθόν, δεν είναι μνησίκακος και συγχωρεί εύκολα, κοιτά μόνο μπροστά. Είναι μεν εγωκεντρικός και θέλει να είναι το κέντρο της προσοχής, δεν είναι όμως εγωιστής και είναι πάντα εκεί για να προσφέρει βοήθεια όταν τον χρειάζεστε.

Είναι εξαιρετικά περιποιητικός με τους φίλους του και τους ανθρώπους γενικά και πάντα φροντίζει τους γύρω του. Δείχνει ενδιαφέρον, κατανόηση και σεβασμό για τους άλλους. Έχει ανοικτό πνεύμα και είναι εκείνος που θα σε πάει σουπερμάρκετ το Σάββατο!

Είναι ο πιο πιστός και υποστηρικτικός φίλος.