Η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών είναι μια επιτυχημένη μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη μείωση του λίπους της κοιλιάς.

Η πρωτεΐνη είναι το πιο σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό για την απώλεια βάρους.

Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την όρεξη κατά 60%, ενισχύει το μεταβολισμό κατά 80-100 θερμίδες την ημέρα και σας βοηθά να καταναλώνετε μέχρι και 441 λιγότερες θερμίδες την ημέρα.

Εάν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, τότε η προσθήκη πρωτεΐνης είναι ίσως η πιο αποτελεσματική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή σας.

Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, αλλά επίσης σας βοηθά να αποφύγετε την εκ νέου αύξηση του βάρους σας, εάν αποφασίσετε ποτέ να εγκαταλείψετε τις προσπάθειες απώλειας βάρους.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες ενδείξεις ότι η πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ενάντια στο λίπος της κοιλιάς.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στα «Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας» (NIH), μέρος του Αμερικανικού Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, η ποσότητα και η ποιότητα της πρωτεΐνης που καταναλώνεται σχετίζεται αντιστρόφως με το λίπος στην κοιλιά. Δηλαδή, οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερες και καλύτερες πρωτεΐνες είχαν πολύ λιγότερο λίπος στην κοιλιά.

Μια άλλη μελέτη, επίσης εγκεκριμένη από τα αμερικανικά «Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας», έδειξε ότι η πρωτεΐνη συνδέεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο αύξησης του λίπους της κοιλιάς σε διάστημα 5 ετών.

Η μελέτη αυτή έδειξε επίσης ότι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και τα λίπη συνδέονταν με αυξημένες ποσότητες λίπους στην κοιλιά, ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά συνδέονταν με μειωμένες ποσότητες.

Πολλές από τις μελέτες που δείχνουν ότι η πρωτεΐνη είναι αποτελεσματική, αφορούν διατροφές με το 25-30% των θερμίδων να προέρχεται από την πρωτεΐνη. Σε αυτό πρέπει να στοχεύετε.

Έτσι, προσπαθήστε να αυξήσετε την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως αυγά, ψάρια, θαλασσινά, όσπρια, ξηροί καρποί, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτές είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεϊνης.