Το μασάζ μπορεί να είναι πολύ ανακουφιστικό για το μωρό. Σιγουρευτείτε ότι το δωμάτιο είναι ζεστό, το μωρό είναι σε ήσυχη κατάσταση, έχει ξεκουραστεί, δεν πεινάει και εσείς είστε χαλαρή. Η κατάλληλη στιγμή για το μωρό είναι μετά το μπάνιο ή ένα σύντομο ύπνο του.

Ρίξτε στα χέρια σας λίγο βρεφικό λάδι για μασάζ και ξεκινήστε από τα πέλματά του με απαλές αργές κινήσεις από τα δάχτυλα στη φτέρνα. Με το ένα χέρι κρατήστε το μωρό και με το άλλο κάντε το μασάζ. Συνεχίστε στο πόδι μέχρι ψηλά στο εσωτερικό του μηρού είτε ταυτόχρονα ή ξεχωριστά σε κάθε πόδι. Πιέστε απαλά το πόδι προς την κοιλίτσα του για να μπορέσει να απελευθερώσει τα αέρια.

Άνω μέρος: ξεκινήστε πάνω με τους ώμους του μωρού και κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις προς το στήθος. Κατεβείτε στα χεράκια μέχρι τους καρπούς αλλά μην αφήσετε λάδι στις παλάμες του. Αν η κοιλίτσα του σας φαίνεται μαλακή, χαϊδέψτε κυκλικά με τη φορά του ρολογιού. Και φυσικά μην αγγίζετε την ευαίσθητη περιοχή του αφαλού του.

Αν είναι ακόμα ήρεμο, γυρίστε το μπρούμυτα για να χαϊδέψετε όλη του την πλάτη μέχρι τις πατούσες. Συνεχίστε με το πρόσωπο ξεκινώντας από το μέτωπο μέχρι τα μάγουλα αλλά σταματήστε αν βλέπετε ότι το μωρό σας αναστατώνεται ή έχει κουραστεί.