Τον τελευταίο καιρό έχετε κάνει μερικές ατασθαλίες όσον αφορά τη διατροφή σας, με αποτέλεσμα το φερμουάρ του τζιν να κουμπώνει με δυσκολία; Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και ξεκινήστε από σήμερα κιόλας να πραγματοποιείτε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Άλλωστε, δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρηθείτε με στερητικές δίαιτες και σκληρή γυμναστική, προκειμένου να δείτε διαφορά στο σώμα σας.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, θα μπορείτε τα Χριστούγεννα να φορέσετε το πιο στενό φόρεμά σας!

1. Οι φυτικές ίνες είναι σύμμαχοί σας στο αδυνάτισμα. Εντάξτε στη διατροφή σας όσπρια, δημητριακά, φρούτα και λαχανικά. Είναι θρεπτικά, έχουν λίγες θερμίδες και σας κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία τροφή;

2. Να είστε συνεχώς ενυδατωμένη. Το νερό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας, αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό σας και περιορίζει την όρεξη. Επομένως, φροντίστε να έχετε πάντα ένα μπουκαλάκι νερό μαζί σας. Επίσης, μπορείτε να καταναλώνετε πράσινο τσάι με λίγο λεμόνι, αντί για αναψυκτικά και τυποποιημένους χυμούς.

3. Πείτε «όχι» στη ζάχαρη. Ξεκινήστε από τον καφέ σας, τον οποίο καλό θα ήταν να απολαμβάνετε χωρίς ζάχαρη. Ξέρουμε, είναι δύσκολο στην αρχή, στη συνέχεια, όμως, θα το συνηθίσετε. Δε φαντάζεστε πόσες θερμίδες θα σας γλιτώσει αυτή η αλλαγή, ειδικά αν καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα καφέ. Όσον αφορά στα γλυκά, φυσικά θα πρέπει να τα κόψετε. Επειδή, όμως, είστε άνθρωπος και σίγουρα θα σας πιάσει κάποια στιγμή λιγούρα για κάτι γλυκό, προτιμήστε ένα ζελέ φρούτων, γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς ή λίγη μαύρη σοκολάτα.

4. Σταματήστε το τσιμπολόγημα. Πολλές γυναίκες δεν καταλαβαίνουν γιατί παχαίνουν, επειδή δε συνειδητοποιούν το πόσο τρώνε. Αν όση ώρα μαγειρεύετε τσιμπολογάτε, αν όση ώρα είστε στο γραφείο τσιμπολογάτε ή αν όση ώρα βλέπετε τηλεόραση τσιμπολογάτε, τότε το να μην μπορείτε να χάσετε βάρος είναι λογικό. Προσπαθήστε να περιορίσετε αυτή σας τη συνήθεια και όταν θέλετε να καταναλώσετε ένα σνακ να κάνετε υγιεινές επιλογές. Ένα καρότο, λίγοι ανάλατοι ξηροί καρποί ή ένα φρούτο είναι σωστές επιλογές.

5. Κινηθείτε! Σίγουρα, δεν είναι ανάγκη να λιώνετε με τις ώρες στο γυμναστήριο για να αδυνατίσετε, αλλά η ακινησία δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Βγείτε για περπάτημα το βράδυ, αφήστε το αμάξι πιο μακριά από το γραφείο σας και περπατήστε, ανεβείτε τις σκάλες αντί να πάρετε το ασανσέρ. Σκοπός είναι να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα και κατ’ επέκταση τις καύσεις του οργανισμού σας.