Υλικά για το κέικ:

230 γραμ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γραμ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1μιση κουταλάκι του γλυκού βανίλια

315 γραμ. απλό αλεύρι

μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 μεγάλο ψημένο μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες, χωρίς κουκούτσια

95 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

125 γραμ. πουρές μήλου

Για το γλάσο:

225 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

115 γραμ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1μιση κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

500 γραμ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε ένα μεγάλο ταψί για να βάλετε τουλάχιστον 20 cupcakes στη χάρτινη θήκη τους
  2. Με ένα μίξερ χειρός, κάντε κρέμα το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά, ένα τη φορά, και τη βανίλια μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  3. Ανακατέψτε το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Βάλτε το μισό μείγμα του αλευριού στο κρεμώδες βούτυρο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο αλεύρι. Απαλά, βάλτε μέσα τις φέτες μήλου.
  4. Χωρίστε το μείγμα στα χαρτάκια για μάφιν γεμίζοντας μέχρι τη μέση. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν, αφαιρέστε από το ταψί.
  5. Βάλτε τον πουρέ μήλου σε ένα κορνέ με κομμένη την άκρη και πιέστε μία μικρή ποσότητα στο κέντρο κάθε cupcake.
  6. Για να φτιάξετε το γλάσο, χτυπήστε την κρέμα τυριού μαζί με το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και σταδιακά ρίξτε τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα. Καλύψτε προσεκτικά όλα τα cupcakes ή μόνο την επιφάνειά τους και σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα.