Οι έφηβοι που τακτοποιούν ζουν περισσότερο

Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στην Νέα Υόρκη, ανέλυσε 26.000 μαθητές και η ομάδα κατέληξε στο ότι οι έφηβοι που είναι ήρεμοι, ώριμοι, τακτοποιούν τα πράγματά τους και έχουν ενσυναίσθηση είναι πιο πιθανό να ζήσουν μέχρι τα 60 συν. Η ανωριμότητα και η παρορμητικότητα δημιουργούν κακές συνήθειες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την […]
21 Νοεμβρίου 2018 | 15:12

Μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στην Νέα Υόρκη, ανέλυσε 26.000 μαθητές και η ομάδα κατέληξε στο ότι οι έφηβοι που είναι ήρεμοι, ώριμοι, τακτοποιούν τα πράγματά τους και έχουν ενσυναίσθηση είναι πιο πιθανό να ζήσουν μέχρι τα 60 συν. Η ανωριμότητα και η παρορμητικότητα δημιουργούν κακές συνήθειες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την καρδιά με το πέρασμα του χρόνου, ενώ μπορεί να οδηγήσουν σε διαζύγιο, μικρό εισόδημα και χαμηλές ακαδημαϊκές επιτυχίες, καταλήγουν οι ερευνητές.

Το 1960, αυτοί οι μαθητές συμπλήρωσαν μία έρευνα που αξιολογούσε εάν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που περιγράφονται ως σημαντικά για επιτυχία στη ζωή. Μερικά εξ αυτών ήταν η ηρεμία, η ευαισθησία, η παρορμητικότητα, η ηγετική στάση, η ενεργητική διάθεση, η κοινωνικότητα, η τακτοποίηση και η ωριμότητα. Έπειτα ακολούθησαν τους συμμετέχοντες έως το 2009, με το 13% να έχει φύγει από τη ζωή.

Αφότου συνυπολόγισαν παράγοντες, όπως η ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο των γονέων και το οικογενειακό εισόδημα, αλλά όχι τα αίτια θανάτου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί που ζουν περισσότερο είναι εκείνοι που είναι ήρεμοι, καλλιεργημένοι, ώριμοι, έχουν ενσυναίσθηση και τακτοποιούν τα πράγματά τους. Αντίθετα, όσοι ήταν υψηλά παρορμητικοί, είχαν μεγαλύτερο ρίσκο πρόωρου θανάτου.

Οι ερευνητές εξεπλάγησαν με τα ευρήματά τους γιατί περίμεναν ότι η εφηβεία είναι μία περίοδος προσωπικής ανάπτυξης και κάποια χαρακτηριστικά φεύγουν με την πάροδο του χρόνου. Αλλά προσθέτουν ότι ίσως το σχολείο μπορεί να μας δείχνει τα χαρακτηριστικά που μας προστατεύουν και που δυναμώνουν με τα χρόνια.

Πρόσφατα Άρθρα
Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron – Σε ποιους άλλους δήμους της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία 4 Δεκεμβρίου 2025, 16:48
Κακοκαιρία Byron: Αναμένεται δύσκολο 48ωρο με ισχυρές βροχές 4 Δεκεμβρίου 2025, 08:29
Παιδική θνησιμότητα: Η ανεπαρκής ανάπτυξη ως τρίτη κύρια αιτία 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:18
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά διεκδίκησης» 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:13
Ξεκινά η κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει; 3 Δεκεμβρίου 2025, 09:14
AI στα σχολεία: Ποια χώρα έχει τα πρωτεία; 2 Δεκεμβρίου 2025, 19:05
Καιρός: Nέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες – Πότε και πού θα χτυπήσει 2 Δεκεμβρίου 2025, 08:43
Ελένη Φουρέιρα: Τρυφερή εξομολόγηση για τον σύντροφο και τον γιο της που της άλλαξε τη ζωή 30 Νοεμβρίου 2025, 10:52
ΗΠΑ: Έρευνες για πιθανή συσχέτιση 10 παιδικών θανάτων με εμβόλια COVID — Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία 30 Νοεμβρίου 2025, 10:47
Σημαντικό βήμα κατά του παιδικού καρκίνου: Το επίτευγμα δύο Ελλήνων επιστημόνων 30 Νοεμβρίου 2025, 10:38
Πτώση θερμοκρασίας και ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο με την κακοκαιρία Adel 29 Νοεμβρίου 2025, 09:03
Υπογονιμότητα: Συστάσεις ΠΟΥ, για πρώτη φορά στην ιστορία! 29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Βία ανηλίκων: Εξαπλώνεται ο εφιάλτης 28 Νοεμβρίου 2025, 09:08
Τα 6 + 1 τρικ της Black Friday που πρέπει να προσέξεις 28 Νοεμβρίου 2025, 08:54
Adel: Σαρώνει την Αττική – Σφοδρή καταιγίδα και χαλάζι 28 Νοεμβρίου 2025, 08:32
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version