Υλικά:

400 γραμ. ντομάτες σε κυβάκια

2 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας

¼ φλιτζάνι πέστο λιαστής ντομάτας

1 κομμάτι παρμεζάνα

4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

2 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρότα

1 ¼ φλιτζάνι σέλερι

1μιση φλιτζάνι κρεμμύδι

4-5 σκελίδες σκόρδου

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 ματσάκι δενδρολίβανο

αλατοπίπερο

1 κονσέρβα φασόλια

1μιση φλιτζάνι ζυμαρικά

1μιση φλιτζάνι κολοκυθάκι

2μιση φλιτζάνια σπανάκι

τυρί παρμεζάνα για σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Βάλτε σε μία κατσαρόλα να σιγοβράσουν τις ντομάτες, το πέστο, τον πολτό, το κομμάτι παρμεζάνας, το ζωμό, το νερό, τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το δενδρολίβανο. Αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για μερικές ώρες.
  2. Προσθέστε τα φασόλια, το κολοκυθάκι και τα ζυμαρικά και βράστε σε δυνατή φωτιά για άλλα 20 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και αφήστε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρετε με παρμεζάνα και λίγο σκόρδο