Υλικά:

1 ¼ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

¼ φλιτζάνι άπαχο γάλα

2 κουταλιές της σούπας καφέ

12 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο

1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώστε τις σταγόνες στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Ανακατέψτε μαζί το γάλα και τον καφέ
  2. Φτιάξτε τα blondies. Βάλτε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια.
  3. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χύστε τα ξηρά υλικά στα υγρά και χτυπήστε τα όλα μαζί. Βάλτε τη μισή ζύμη στον πάτο του ταψιού και ρίξτε το μείγμα της σοκολάτας από πάνω. Απαλά απλώστε το υπόλοιπα μείγμα των blondies από πάνω. Ψήστε το για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.