Υλικά:

1 φλιτζάνι ρεβίθια

1/3 φλιτζάνι ταχίνι

μισό φλιτζάνι τριμμένη φέτα

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ματσάκια άνηθο

1 σκελίδα σκόρδου

Αλατοπίπερο

Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι

Μισό φλιτζάνι ντοματίνια

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές

τσιπς τορτίγιας για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπλέντερ, βάλτε τα ρεβίθια με το ταχίνι, ¼ φλιτζάνι της φέτας, το ε3λαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το σκόρδο και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα και αλατοπιπερώστε.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο σερβιρίσματος και βάλτε από πάνω τα αγγούρια, τις ντομάτες, τις ελιές και το ¼ φέτα. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.