Υλικά:

Μισό κιλό φιογκάκια

3 μεγάλες φέτες μπέικον

μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 μεσαία καρότα

1 φλιτζάνι ανάλατο ζωμό κοτόπουλο

1 φλιτζάνι αρακά

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι

αλατοπίπερο

85 γραμ. άπαχο τυρί κρέμα

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα φιογκάκια, σουρώστε και κρατήστε ¼ του φλιτζανιού από το νερό.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και μεσαία φωτιά, βάλτε το μπέικον και τηγανίστε για 4 λεπτά γυρνώντας πλευρά.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότα στο τηγάνι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό και τον αρακά για 2 λεπτά.
  4. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα το κρατημένο νερό, το μπέικον, το αλατοπίπερο, το θυμάρι και την κρέμα τυριού. Ρίξτε τα φιογκάκια στο τηγάνι για να γίνουν όλα ένα μείγμα.