Υλικά ( 6 μερίδες)

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, χτυπημένη

2 κουτιά ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο

1 κουταλάκι ντομάτες σε κύβους, χωρίς αλάτι

1 πακέτο τορτελίνια της επιλογής σας

3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι

1 κουταλάκι βαλσαμικό ξύδι

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Ψιλοκομμένο τυρί παρμεζάνας, προαιρετικό

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι σε λάδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε 1 λεπτό παραπάνω. Ανακατέψτε το ζωμό και τις ντομάτες. Φέρτε τα σε σημείο βρασμού. Μειώστε τη θερμότητα. Σιγοβράστε, ακάλυπτα, για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε τα τορτελίνια. Μαγειρέψτε για 7-9 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το σπανάκι, το ξύδι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν και το σπανάκι να συρρικνωθεί. Πασπαλίστε με τυρί.

Καλή όρεξη!