Υλικά για 4 μερίδες

6 αγκινάρες καθαρισμένες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

4 φλιτζάνια νερό

1/2 ποτηράκι λευκό κρασί

1/2 φλιτζάνι γάλα συμπυκνωμένο

1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτετε τις αγκινάρες και σβήνετε με κρασί. Ρίχνετε το νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει. Όταν η σούπα είναι έτοιμη και έχουν μαλακώσει οι αγκινάρες, πολτοποιείτε το μείγμα και προσθέτετε το γάλα και το τυρί. Το αφήνετε να πάρει μια βράση και το κατεβάζετε από τη φωτιά. Γαρνίρετε τη σούπα με σχοινόπρασο και τη σερβίρετε ζεστή.