Υλικά για 4 μερίδες

1 πακέτο πένες

1/2 κιλό κολοκύθα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι

1/2 ματσάκι βασιλικό

150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 ποτήρια λευκό κρασί

3 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε. Παράλληλα, καθαρίζετε την κολοκύθα, τη βράζετε μέχρι να μαλακώσει και την κάνετε πουρέ. Έπειτα, σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τα σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε στα παραπάνω τον πουρέ κολοκύθας, το βασιλικό, την παρμεζάνα, νερό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και περιμένετε να δέσουν τα υλικά. Ρίχνετε στην κρέμα κολοκύθας τα βρασμένα ζυμαρικά και σερβίρετε.