Αν και μόνο στο άκουσμα της λέξης “δίαιτα” σάς πιάνει άγχος, αλλά θέλετε να χάσετε μερικά κιλάκια, ακολουθήστε απλώς τα παρακάτω τέσσερα tips.

1. Πιείτε νερό

Το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας, ενώ παράλληλα θα περιορίσει την όρεξή σας για φαγητό και θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σας. Έχετε, λοιπόν, πάντα ένα μπουκαλάκι νερό ανά χείρας.

2. Πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα

Όποιο κρέας και αν προτιμάτε, καταναλώστε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα σας, στην ποσότητα μιας παλάμης. Ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο να χωνέψει την πρωτεΐνη, επομένως θα καίτε περισσότερες θερμίδες από ό,τι στην περίπτωση των υδατανθράκων και των λιπών.

3. Πιείτε καφέ

Πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ πριν την προπόνησή σας. Φυσικά, ο καφές πρέπει να είναι χωρίς ζάχαρη και γάλα, για να μη σας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες. Όχι μόνο θα σας δώσει ενέργεια για τη γυμναστική σας, αλλά επίσης θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σας.

4. Προσέξτε τα σνακ σας

Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, αφού μας τροφοδοτούν με ενέργεια και μας κρατούν χορτάτες μέχρι το επόμενο γεύμα μας. Ωστόσο, τα πατατάκια, τα κρουασανάκια και τα μπισκότα, δεν έχουν καμία θέση στη διατροφή σας αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Προτιμήστε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Το “κλειδί” στην προσπάθειά σας είναι η συνέπεια. Η σωστή διατροφή είναι τρόπος ζωής και η συνέπεια είναι αυτό που την καθιστά πραγματικά επιτυχημένη.