Το «κλειδί» για επιτυχημένο αδυνάτισμα είναι ο συνδυασμός μιας ισορροπημένης διατροφής με συχνή άσκηση. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια «κόλπα» που μπορούν να σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε. Ένα τέτοιο κόλπο είναι το μάσημα τσίχλας.

Αν και παλαιότερα κυριαρχούσε η αντίληψη ότι η ζάχαρη στην τσίχλα προκαλεί τερηδόνα, πλέον οι ερευνητές έχουν καταλήξει ότι οι τσίχλες με τεχνητές γλυκαντικές ύλες απομακρύνουν τα βακτήρια από τη στοματική κοιλότητα και οδηγούν σε καλύτερη στοματική υγεία. Παράλληλα, το μάσημα τσίχλας ως διαδικασία δρα αγχολυτικά και βοηθάει στη συγκέντρωση.

Όσον αφορά στον τρόπο που ενισχύει το αδυνάτισμα, η τσίχλα μπορεί να μας βοηθήσει να γλιτώσουμε θερμίδες αποφεύγοντας το τσιμπολόγημα, αλλά και περιορίζοντας την όρεξή μας για φαγητό.

Αν σας πιάσει λιγούρα για φαγητό ή κάτι γλυκό, αντί να ενδώσετε σε μια παχυντική τροφή, μασήστε μία τσίχλα. Αφενός, δε θα επιβαρυνθείτε με θερμίδες, αφετέρου, θα ξεχάσετε την πείνα σας μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματός σας.

Άλλωστε, πολλές φορές τρώμε από νευρικότητα και άγχος και η τσίχλα βοηθάει αισθητά στην εκτόνωση της έντασης.

Έχετε κατά νου ότι η υπερβολική χρήση ενδέχεται να προκαλέσει πονοκεφάλους, λόγω επιβάρυνσης των μυών της γνάθου, καθώς και φούσκωμα, λόγω κατάποσης αέρα. Μασήστε, λοιπόν, με μέτρο!