Η αντοχή και η διάρκεια του ημιμόνιμου μανικιούρ το έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στις γυναίκες, αφού δε χαλάει με τις δουλειές του σπιτιού και την πληκτρολόγηση στον υπολογιστή, ενώ επίσης δε χρειάζεται συχνά ανανέωση.

Ωστόσο, όταν οι ημέρες έχουν περάσει και πρέπει να το αφαιρέσουμε, συχνά μας προβληματίζει το ότι πρέπει να κλείσουμε πάλι ραντεβού με την ειδικό. Ειδικά αν δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε πάλι ημιμόνιμο μανικιούρ.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει λόγος να απευθυνθείτε σε μανικιουρίστ για την αφαίρεση του ημιμόνιμου, αφού μπορείτε να το αφαιρέσετε μόνη σας και μάλιστα πολύ απλά.

Ακολουθήστε απλώς τις οδηγίες μας για την πιο διαδεδομένη μέθοδο αφαίρεσης ημιμόνιμου μανικιούρ στο σπίτι.

Θα χρειαστείτε:

Λίμα

Καθαρό ασετόν

Βαμβάκι

Αλουμινόχαρτο

Ξυλάκι μανικιούρ

Ποια είναι η διαδικασία αφαίρεσης:

1. Ξεκινήστε λιμάροντας προσεκτικά την εξωτερική στρώση του μανικιούρ (top coat), έτσι ώστε στη συνέχεια να αφαιρεθεί ευκολότερα το μανικιούρ.

2. Κόψτε δέκα κομμάτια βαμβάκι και δέκα κομμάτια αλουμινόχαρτο, τόσο μεγάλα ώστε να τυλίγουν το δάχτυλό σας.

3. Βυθίστε τα βαμβάκια σε καθαρό ασετόν, ακουμπήστε ένα βαμβάκι σε κάθε νύχι και τυλίξτε το δάχτυλο με αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο θα σταθεροποιήσει το βαμβάκι και θα αυξήσει τη θερμοκρασία με αποτέλεσμα να αφαιρείται ευκολότερα το βερνίκι. Αφήστε τα νύχια σας έτσι για δέκα λεπτά.

4. Αφαιρέστε αλουμινόχαρτο και βαμβάκι και ξύστε το βερνίκι με το ξυλάκι. Αν δεν αφαιρείται, εφαρμόστε πάλι το βαμβάκι και το αλουμινόχαρτο για λίγα λεπτά.

5. Πλύνετε τα χέρια σας και εφαρμόστε λαδάκι στα πετσάκια και ενυδατική κρέμα στα χέρια σας.

Έτοιμη!