Υλικά:

1 κιλό κιμά από κοτόπουλο

1/3 φλιτζάνι γάλα

1/3 φλιτζάνι τρίμμα φρυγανιάς

1/3 φλιτζάνι τριμμένο ανανά

1/3 φλιτζάνι μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ

1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

αλατοπίπερο

 

Σάλτσα σόγιας:

Μισό φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

1/3 φλιτζάνι νερό

1/3 φλιτζάνι χυμό ανανά

1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο

2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

¼ φλιτζάνι νερό

1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ και φτιάξτε μία τρύπα στο κέντρο. Ρίξτε το γάλα και το τρίμμα και θα απορροφηθούν σε λίγα λεπτά.
  2. Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι. Πλάστε κεφτεδάκια από τον κιμά και τηγανίστε ή ψήστε στο φούρνο για μερικά λεπτά.
  3. Για να φτιάξετε τη σάλτσα σόγιας: βάλτε τη σάλτσα, το νερό, το χυμό ανανά, την καστανή ζάχαρη, το τζίντζερ και το σκόρδο σε μία μικρή κατσαρόλα και βράστε για 1-2 λεπτά. Ρίξτε το κορν φλάουρ μέσα σε ¼ φλιτζάνι νερό και προσθέστε το στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχετε μία πυκνή σάλτσα. Ρίξτε στο μείγμα τα κεφτεδάκια και σερβίρετε με σουσάμι. Ο ιδανικός συνδυασμός του είναι το ρύζι μπασμάτι.