Υλικά:
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1/3 φλιτζάνι γάλα
1/3 φλιτζάνι τρίμμα φρυγανιάς
1/3 φλιτζάνι τριμμένο ανανά
1/3 φλιτζάνι μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
αλατοπίπερο
Σάλτσα σόγιας:
Μισό φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/3 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζάνι χυμό ανανά
1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
¼ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ και φτιάξτε μία τρύπα στο κέντρο. Ρίξτε το γάλα και το τρίμμα και θα απορροφηθούν σε λίγα λεπτά.
- Βάλτε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι. Πλάστε κεφτεδάκια από τον κιμά και τηγανίστε ή ψήστε στο φούρνο για μερικά λεπτά.
- Για να φτιάξετε τη σάλτσα σόγιας: βάλτε τη σάλτσα, το νερό, το χυμό ανανά, την καστανή ζάχαρη, το τζίντζερ και το σκόρδο σε μία μικρή κατσαρόλα και βράστε για 1-2 λεπτά. Ρίξτε το κορν φλάουρ μέσα σε ¼ φλιτζάνι νερό και προσθέστε το στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχετε μία πυκνή σάλτσα. Ρίξτε στο μείγμα τα κεφτεδάκια και σερβίρετε με σουσάμι. Ο ιδανικός συνδυασμός του είναι το ρύζι μπασμάτι.