Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα. Δέντρο και στολίδια έτοιμα να φωτίζουν τα Σαββατοκύριακα μας. Τα υλικά για να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά κουραμπιέδες και μελομακάρονα είναι ήδη στο ψυγείο και τα ράφια της κουζίνας. Η λίστα για τα δώρα της οικογένειας είναι έτοιμη, μήπως και γλιτώσουμε φέτος το συνωστισμό στα ταμεία.

Κάτι λείπει όμως! Κάτι σημαντικό και ουσιαστικό. Λείπει η μαγεία των Χριστουγέννων κάπου ανάμεσα στα “πρέπει” της καθημερινότητας και την προετοιμασία για το γιορτινό τραπέζι ώστε να μην ξεφύγει ούτε μία λεπτομέρεια. Συμβαίνει σε όλους άλλωστε.

Κι εκεί που προετοιμάζουμε μία ακόμη λίστα σούπερ-μάρκετ, ακούγεται από την τηλεόραση ότι τα «Χριστούγεννα είναι πολλά περισσότερα από μία γιορτή». Στη διαφήμιση της ΑΒ Βασιλόπουλος, ένα μικρό παιδί εύχεται να δει στις γιορτές τον αγαπημένο του παππού και να περάσουν μαζί τις πιο χαρούμενες στιγμές. Καμία ευχή για δώρα ή υλικά αγαθά, μόνο η ευχή να ζήσουν «Χριστούγεννα Μαζί».

Τα παιδιά μας αυτό εύχονται. Μπορεί να ζητήσουν κάποιο δώρο αλλά αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να περάσουν με την οικογένειά τους στιγμές αγάπης και χαράς. Να μοιραστούν γέλια, να παίξουν και να απολαύσουν ζεστή σοκολάτα δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η ΑΒ μας θυμίζει όλα εκείνα που έχουν σημασία και αξία. Γιατί τα Χριστούγεννα είναι μία ευχή σε ένα πεφταστέρι. Είναι μία συνάντηση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Είναι να κάνεις το καλό για τους άλλους και να μην περιμένεις τίποτα σε αντάλλαγμα.

Ας ξεχάσουμε για λίγο τις λίστες και τις υποχρεώσεις μας κι ας σκεφτούμε τι είναι πραγματικό σημαντικό για εμάς και τους αγαπημένους μας, όπως το μικρό παιδί στη διαφήμιση της ΑΒ που εύχεται να το επισκεφθεί ο παππούς του. Και αν τα καταφέρουμε ένα είναι βέβαιο – ότι θα ζήσουμε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα μαζί!