Το πρωινό δίνει στα παιδιά την ενέργεια που χρειάζονται για να διαχειρίζονται τις πολυάσχολες μέρες. Αν τρώνε υγιεινό πρωινό, έχουν μεγαλύτερη αντοχή χωρίς να πεινούν και έτσι συγκεντρώνονται περισσότερο στο διάβασμα, στη μάθηση και την επίλυση προβλημάτων. Επιπλέον, είναι πιο υγιή συναισθηματικά και διατηρούν ένα φυσιολογικό βάρος.

Ένα υγιεινό πρωινό περιλαμβάνει την ισορροπία των υδατανθράκων, της πρωτεΐνης και του λίπους. Έχετε λοιπόν να επιλέξετε μεταξύ της βρώμης, του μούσλι, των δημητριακών με λίγη ζάχαρη, των βραστών αυγών, των φρούτων, του γιαουρτιού και των τοστ ολικής άλεσης. Τα τελευταία ειδικά είναι πολύ καλή επιλογή γιατί χωνεύονται και απορροφώνται πιο αργά από τα επεξεργασμένα δημητριακά που έχουν πολλή ζάχαρη και δίνουν μπόλικη ενέργεια.

 

Πώς θα ενθαρρύνετε τα διστακτικά παιδιά

  • Μην φτιάχνετε πρωινό μόνο για εκείνα. Πάρτε το χρόνο σας, καθίστε μαζί τους και συζητήστε ενώ τρώτε.
  • Αν λέει ότι δεν πεινάει το πρωί, φτιάξτε του ένα υγιεινό smoothie αντί να του δώσετε πιο παραδοσιακές επιλογές
  • Μπορείτε να του δώσετε ένα φρούτο λίγο πριν φύγει για το σχολείο και κάτι υγιεινό για να πάρει μαζί του σαν σνακ στο σχολείο.
  • Αν είναι πολύ επιλεκτικό στο φαγητό, φτιάξτε του ένα τοστ που να έχει μάτια και στόμα ή φρούτα σε διάφορα χρώματα ώστε να μοιάζουν με ουράνιο τόξο.
  • Πάρτε το μαζί στα ψώνια ώστε να αποφασίζει εκείνο για το τι μπορεί να τρώει σαν πρωινό.