Υλικά:

1 φλιτζάνι τρίμματα από σοκολατένια κουλουράκια

3 κουταλιές της σούπας λιωμένη μαργαρίνη

1 φακελάκι άγλυκη ζελατίνη

¼ φλιτζάνι κρύο νερό

2 πακετάκι κρέμα τυριού

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

μισό φλιτζάνι γάλα

¼ φλιτζάνι τριμμένες καραμέλες ή ζαχαρωτά μέντας

1 φλιτζάνι σαντιγί

2 μπάρες σοκολάτες γάλακτος

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ανακατέψτε τα κομμάτια από κουλουράκια με τη μαργαρίνη και πιέστε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού. Ψήστε το για περίπου 10 λεπτά και βγάλτε το για να κρυώσει.
  2. Ανακατέψτε τη ζελατίνη με το κρύο νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να μην βλέπετε πια τη ζελατίνη.
  3. Χτυπήστε την κρέμα τυριού με τη ζάχαρη στο μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ. Σταδιακά προσθέστε τη ζελατίνη, το γάλα και τη μέντα και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Ανακατέψτε στο μείγμα τη σοκολάτα και τη σαντιγί και ρίξτε την πάνω από τη βάση. Μετά βάλτε το όλο στο ψυγείο για μία ώρα.