Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

250 γραμ. καθαρισμένα και κομμένα μανιτάρια

1 σκελίδα σκόρδου

3-4 κουταλιές της σούπας θυμάρι

12 φέτες ψωμιού

100 γραμ. τσένταρ

 

Εκτέλεση:

  1. Ζεστάνετε λάδι στο τηγάνι και τηγανίστε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσαφί απόχρωση για περίπου 7 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και προσθέστε τα μανιτάρια. Ανακατέψτε μέχρι να φύγουν τα υγρά και ρίξτε και το σκόρδο. Κατεβάστε τη φωτιά και ρίξτε το περισσότερο θυμάρι.
  2. Για να κάνετε τα ταρτάκια, κόψτε κυκλάκια από τις φέτες ψωμιού. Βουτυρώστε τη μία πλευρά και τοποθετήστε τα σε χαρτάκια- θήκες. Ανάψτε το φούρνο στους 220 βαθμούς και χωρίστε το μείγμα των μανιταριών πάνω στα ταρτάκια γαρνίροντας με το τσένταρ. Ψήστε για 10-15 λεπτά.