Μπορεί να ακολουθούμε πολλές δημοφιλείς δίαιτες όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά, αλλά η αλήθεια βρίσκεται στο στιλ διατροφής της χώρας μας. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα ψάρια, τα καλά λίπη και οι υδατάνθρακες βοηθούν στη διατήρηση του βάρους, ωφελούν τη λειτουργία του εγκεφάλου, βελτιώνουν την καρδιακή υγεία και μάλλον μας χαρίζουν περισσότερα χρόνια ζωής. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 7 ευεργετικά οφέλη της μεσογειακής διατροφής στην υγεία μας.

 

  1. Δρα ενάντια στις φλεγμονές. Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω3 λιπαρά οξέα που μειώνουν σημαντικά τις φλεγμονές.
  2. Δυναμώνει το δέρμα. Τα Ω3 λιπαρά στα ψάρια κάνουν τα κύτταρα του δέρματος πιο ελαστικά και δυνατά.
  3. Δυναμώνει τα οστά. Ορισμένα συστατικά στο ελαιόλαδο βοηθούν στη διατήρηση της δύναμης των οστών και βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.
  4. Δρα ενάντια στην κατάθλιψη. Μία πρόσφατη έρευνα βρήκε ότι όσοι ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή, είχαν σχεδόν 98,6 χαμηλότερο ρίσκο να παρουσιάσουν συμπτώματα κατάθλιψης.
  5. Ελέγχει το διαβήτη και τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα
  6. Μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών νόσων και του εγκεφαλικού
  7. Μας προστατεύει από τον καρκίνο. Οι άνθρωποι που υιοθετούν αυτήν τη διατροφή, έχουν 13% χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο