Η ισορροπία είναι η σχέση μεταξύ της δουλειάς και της προσωπικής σας ζωής και την έχετε βρει όταν μπορείτε να μοιράσετε το χρόνο σας σε όλα αυτά που σας αφορούν. Κάθε οικογένεια είναι διαφορετική, έχει άλλες ανάγκες και μεταβάλλεται με το πέρασμα των χρόνων. Με ρεαλιστικές προσδοκίες, θα μπορέσετε να βρείτε την προσέγγιση που θα σας φέρει την απαραίτητη ισορροπία. Θα σας κάνει να νιώθετε λιγότερο αγχωμένη, ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και θα έχετε καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

Είναι καλό για τα παιδιά γιατί παίρνουν την αγάπη, τη ζεστασιά και την προσοχή που χρειάζονται αλλά δίνεται και ενέργεια σε όλες τις υπόλοιπες απαραίτητες σχέσεις της ζωής σας. Η δουλειά μπορεί να σας επηρεάσει αρνητικά για δύο λόγους. Εάν δουλεύετε πολλές ώρες, χάνετε σημαντικές στιγμές με τα παιδιά σας και ίσως να μην τα δείτε καθόλου για μία εβδομάδα και μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή, ακόμα και όταν είστε μαζί με το παιδί. Αδειάστε με όλα τα περιττά και δώστε την αμέριστη προσοχή σας στο παιδί όταν είστε παρούσα.

Τι μπορείτε να κάνετε με τη δουλειά προκειμένου να βρείτε μία ισορροπία; Μπορείτε να δουλεύετε από το σπίτι, να ζητήσετε ελαστικό ωράριο ή να μην δέχεστε να δουλεύετε υπερωρίες. Γενικότερα, θέστε κάποια όρια μεταξύ δουλειάς και σπιτιού ώστε να μην χρειάζεται να δουλεύετε εκτός γραφείου. Όταν φτάσετε σπίτι, κλείστε το κινητό ή βάλτε το στο αθόρυβο και βρείτε τρόπους να χαλαρώσετε. Αν πάλι δουλεύετε από το σπίτι, φροντίστε να έχετε ένα χώρο αποκλειστικά για δουλειά και διαχωρίστε τον από την οικογένειά σας.